Sport, Ştiri locale

Debut bun de campionat pentru echipele de handbal ale Sepsi-SIC

Ediția 2022-2023 a campionatelor naționale de handbal pentru juniori a debutat în acest weekend, iar echipele Sepsi-SIC au avut parte de un început perfect de sezon.

Junioarele 2 au învins la scor la CSM Csikszereda Miercurea Ciuc, 41–20, în Seria E a „Campionatul Național J2 Baucem” (U17), din care mai fac parte CSȘ Odorheiu Secuiesc, CSM Tărgu Mureș, LPS Târgu Mureș și CSȘ Sibiu.

Publicitate

Junioarele 1 au câștigat și ele primul lor joc din noua stagiune, 58-21 cu Dinamo Brașov, urmând a mai întâlni în Seria D a „Campionatul Național J1 Sante” (U19) echipele CSȘ Mediaș, LPS Târgu Mureș, Sporting Ghimbav, Corona Brașov și CSM Csikszereda Miercurea Ciuc.

La finalul seriilor geografice, primele trei echipe clasate din fiecare serie se vor califica în Grupele Valoare, iar următoarele trei în Grupele Speranță. În mai-iunie 2023, cele mai bune opt formații din România, la fiecare categorie de vârstă, se vor lupta pentru medalii, în cadrul Turneelor Finale.

Staff-ul secției de handbal a Sepsi-SIC este alcătuit din Carmen Cartaș (junioare 1), Gabriela Gheorghe (junioare 2), Eugen Ciulei (antrenor portari), Vlad Nițoi (kinetoterapeut) și Sorin Popica (coordonator secție).

De asemenea, echipa Centrului Național de Excelență Sfântu Gheorghe a reușit două victorii în startul Diviziei A, al doilea eșalon handbalistic al țării. Cu un lot alcătuit în mare măsură din junioare ale Sepsi-SIC, a învins în deplasare la CSM Roman (23-18) și acasă pe HCF Piatra Neamț (30-26), fiind, deocamdată, pe podiumul Seriei B.

Colectivul tehnic al CNE Sfântu Gheorghe îi are în componoență pe cei trei tehnicieni ai Sepsi-SIC, iar antrenor coordonator al Centrului este Gabriela Artene.

Următorul joc găzduit de Sala Sporturilor “Szabo Kati” va avea loc joi, de la ora 16.00, când junioarele 2 de la Sepsi vor primi vizita formației CSȘ Odorheiu Secuiesc.

Sâmbătă, în runda a treia din Divizia A, tinerele handbaliste de la Sfântu Gheorghe vor evolua în deplasare la CSM Iași, trupă care atacă promovarea în prima ligă, iar miercurea viitoare merg la Mediaș pentru un meci de junioare 1.

Publicitate
banner we radio