Ştiri locale

De peste 3 ori mai multe violuri şi tentative de viol în judeţul Covasna. Printre victime se numără şi minori

Numărul infracţiunilor în judeţul Covasna este în uşoară scădere comparativ cu 2019, arată datele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

Dacă în primele 6 luni ale anului trecut se înregistrau 2.109 infracţiuni, în prima jumătate a acestui an s-au înregistrat cu 252 mai puţine, respectiv 1.857 de infracţiuni.

Publicitate

Cu toate acestea, numărul violurilor şi tentativelor de viol a crescut semnificativ. Astfel, dacă în prima jumătate a anului trecut au fost înregistrate 3 tentative sau infracţiuni de viol, una în mediul urban și două în mediul rural, în primele 6 luni ale acestui an au fost raportate 11 violuri sau tentative de viol, dintre care 8 în mediul rural și 3 în mediul urban.

Printre victime se numără şi minori, în acest an fiind înregistrate 15 cazuri de acte sexuale şi alte 5 în care copiii au fost victime ale violului sau tentativelor de viol.

În ceea ce priveşte infracţiunile comise cu violență, într-un răspuns la solicitarea We Radio reprezentanţii IPJ Covasna au transmis că „pe parcursul primelor 6 luni ale anului în curs precum și în prima jumătate a anului 2019, nu au fost înregistrare cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de omor, respectiv omor calificat, întrucât în conformitate cu prevederile art. 56 alin. (3) din Codul de Procedură Penală, urmarirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror, printre altele, în cazul infracţiunilor de omor şi omor calificat, astfel și înregistrarea acestor fapte este de competența unităților de parchet”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio