Ştiri locale

De ocolit! Strada Andrei Șaguna din Sfântu Gheorghe, ca după bombardament

Șoferii care vor să coboare sau să urce din sau în cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe, fără să fie nevoiți să facă o vizită de urgență la service-ul auto, nu au foarte multe alternative. Fie ocolesc câțiva kilometri și folosesc strada Spitalului, fie aleg strada Stadionului sau strada Dealului, în funcție de zona din care vin sau în care vor să ajungă. Ultima variantă e aproape la fel de nefericită ca cea în care ar alege să coboare sau să urce pe strada Andrei Șaguna (Golgota) – cu gropi vechi de câțiva ani buni, peste care din când în când s-a mai turnat o mână de asfalt.

Pe de altă parte, nimic nu te pregătește, ca șofer „necunoscător”, pentru experiența pe care o trăiești atunci când faci greșeala să cobori cu mașina pe strada Andrei Șaguna. De ani buni pavajul nu mai e la locul lui, unele bucăți au fost desprinse și în locul lor au rămas gropi, altele au fost înlocuite de-a lungul timpului, însă prost, pentru că pe toată porțiunea de drum s-au format denivelări „sănătoase”. 

Un șofer a filmat zilele trecute cu telefonul mobil momentul în care coboară cu mașina pe această stradă. În imagini se vede cum, la un moment dat, lichidul dintr-un pahar pus în suportul de bord al autoturismului se varsă în toate direcțiile din cauza șocului, deși mașina nu coboară cu foarte mare viteză. 

Imaginile au fost postate într-un grup de Facebook și s-au viralizat rapid. Click AICI pentru video.

Printre nervi și înjurături, unii dintre șoferi mai găsesc puterea să facă glume. Unii jură că Primăria ar avea contract cu service-urile auto și de aceea nu repară strada cu pricina. Alții, mai în glumă, mai în serios, spun că prea ne-am învățat să mergem cu mașinile peste tot, și că dacă le-am lăsa în parcări și am merge pe jos nu ne-ar mai deranja gropile din asfalt.

Primăria va începe lucrările de reabilitare, însă nu se știe când…

În ședința extraordinară din 10 mai, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat actualizarea devizului general al Documentației de Avizare a Lucrărilor de Investiții „Reabilitarea străzii Andrei Șaguna”. Valoarea totală a investiției se ridică la 1.182.156 lei, iar suma va fi suportată din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.  

„Sunt câteva străzi care sunt în diferite faze ale licitațiilor. Vorbim despre strada Crângului, Dealului, Andrei Șaguna, Puskás Tivadar. Nu vă pot spune când încep lucrările pe aceste străzi, depinde de proceduri, licitații și așa mai departe, dar sunt străzi unde dorim să facem modernizări din fondurile proprii”, declara primarul Antal Arpad la începutul lunii martie.

De altfel, Municipalitatea a mai promis de-a lungul timpului că porțiunea respectivă de drum va fi reabilitată, însă până la rezultate palpabile șoferilor nu le rămâne decât să folosească variante ocolitoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio