Ştiri locale

De luni e Grevă Generală în Spitale pe termen nelimitat!

Sanitas încheie protocoale cu fiecare spital privind activitatea medicală ce va fi prestată în timpul grevei generale.

Activităţile medicale prestate de angajaţii din sistemul sanitar din judeţul Covasna pe perioada grevei generale, care va fi declanşată săptămâna viitoare pe termen nelimitat, vor fi stipulate într-un protocol care va fi încheiat între Sindicatul Sanitas şi fiecare unitate medicală.

Publicitate

Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna menţionează că în data de 31 octombrie a.c., începând cu ora 7.00, angajaţii din sistemul medical vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru.

„Menţionăm faptul că se vor încheia protocoale cu fiecare unitate sanitară publică în vederea reglementării modalităţilor de asigurare a cel puţin 1/3 din activitatea unităţii, în aşa fel încât pacienţii să aibă cel mai puţin de suferit şi, de asemenea, să fie asigurate toate urgenţele în această perioadă”, se arată în comunicatul semnat de liderul sindical Vasile Neagovici.

Drept urmare, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, ținând cont și de dispozițiile legale aplicabile în această privință, a încheiat un nou protocol cu conducerea Sanitas la nivel de unitate prin care s-a convenit asupra următoarelor:

Unitatea de Primiri Urgențe va funcționa în condiții normale atât prin activitatea proprie cât și relativ la activitatea altor secții implicate (radiologie, laborator, consulturi interdisciplinare etc.).

Urgențele de pe secții vor fi rezolvate, iar supravegherea bolnavilor internați va fi neîntreruptă.

Operațiile de urgență vor fi efectuate.

Angajații vor afișa un comportament corespunzător, respectând Regulamentul intern și nu vor părăsi locul de muncă.

– În fiecare caz în parte atât la nivelul policlinicii, cât şi la nivelul secţiilor medicii vor decide dacă pacienții vor fi consultaţi în cabinetele de specialitate sau vor fi internaţi. Accesul pacienţilor în spital, respectiv la medic nu va fi îngrădit.

Săptămâna trecută în toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna a avut loc o grevă de avertisment, cu întreruperea lucrului timp de două ore.

Publicitate
banner we radio