Ştiri

De la 1 iulie, vom plăti mai puțin pentru gaze şi energie

De la 1 iulie, vom plăti mai puțin pentru energie, indemnizația minimă acordată părinților pentru creșterea copilului va fi majorată și Registrul Auto Român va elibera noul model al Cărții de Identitate al Vehiculului.

Gazele naturale se ieftinesc cu 3% pentru consumatorii casnici. Decizia vine după ce Guvernul a decis blocarea calendarului de liberalizare pentru gazele din producţia internă, până în martie 2017, ca urmare a ieftinirii gazelor din import. Tot până atunci se aplică şi reducerea de 3 procente.

Publicitate

Mai mici cu 2% vor fi şi facturile de curent. Scăderea se datorează atât ieftinirii energiei electrice pe Bursă, cât şi scăderii tarifelor percepute de diferite companii si aprobate de stat. Cele mai mari reduceri de tarife au fost de aproape 11 procente pentru transportul energiei electrice şi de 13 procente pentru taxa de cogenerare. Doar 30% din preţul final va mai fi reglementat de stat, restul de 70% va reflecta preţul energiei pe care furnizorii o cumpără de pe Bursă.

Nu sunt singurele veşti bune. Tot de astăzi, indemnizația minimă acordată părinților va crește de la 600 de lei, la 1.063 de lei, iar mamele care au optat pentru un singur an de concediu maternal pot depune cereri pentru prelungirea sau reluarea concediului de creștere a copilului.

De la 1 iulie, Registrul Auto Român va elibera clienţilor noul model al Cărţii de Identitate a Vehiculului. Acesta va conţine elemente noi, precum norma de poluare a maşinii. Cine are carte de indentitate veche va merge cu această carte până când maşina va ieşi din parc.

Publicitate
Publicitate
banner we radio