Ştiri

De la 1 ianuarie, instituțiile publice nu mai au voie să solicite copii ale documentelor emise tot de instituții publice

Legea prin care este interzis instituţiilor publice să mai ceară persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de alte instituții ale statului a intrat în vigoare la 1 ianuarie, potrivit News.ro.

Legea a fost promulgată pe 9 noiembrie 2021 de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, „se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale”.

Publicitate

Totodată, potrivit legii, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale vor solicita entităților care au emis documentele respective în format electronic copii sau extrase de pe acestea în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.

Pe 30 iunie 2020, Senatul a adoptat propunerea legislativă, ca prim for sesizat, iar pe 13 octombrie, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege.

Publicitate
banner we radio