Ştiri locale

De ce vă iubim

Primăvara este „Anotimpul Femeii”. Ce Zi, ce Lună?! Anotimp în toată regula. Hai să vedem: începe de pe la mijlocul lui februarie, când e Ziua îndrăgostiţilor (şi-aici tot de femei e vorba, cred că veţi fi de acord cu mine…) pe stil nou, american; continuă cu Dragobetele, un soi de Valentine’s autohton, după care vin în forţă 1 martie şi 8 martie. E un început de primăvară astral, luminat de ochii şi braţele deschise ale femeilor din viaţa noastră.

Prilej de bucurie şi pentru noi, nu doar pentru ele. Nişte statistici ticăloase ne anunţă că doi ani din viaţa unei femei se petrec în faţa oglinzii, la machiaj, iar alţi nouă ani din viaţa aceleiaşi femei se consumă la cumpărături. Şi care-i treaba?! Pentru cine stau ele la oglindă, pentru cine se fac ele frumoase, nu pentru noi?! Iar cumpărăturile, astea pentru cine le fac, nu pentru bărbaţii şi copiii lor?! Şi copiii, pe ăştia cine-i cresc, nu mămicile lor?! Ajutaţi, desigur, de tătici în limita timpului liber disponibil…

Publicitate

Dar de Ziua Femeii se întâmplă şi lucruri bune. Uite, de pildă, o iniţiativă a unui deputat român, om cu nevastă şi trei copii, ar urma să reinstituie titlul de Mamă Eroină şi să ofere o rentă viageră mamelor cu trei şi mai mulţi copii. Nu vă bucuraţi?! E drept, pare populistă ideea, de fapt e de-a dreptul nefezabilă, dar ce contează, doamnelor, e Ideea! Ăsta da bucheţel de Mărţişor, ăsta da cadou de Ziua Femeii!

Cu sau fără cadoul ăsta, la care subscriem cu unele rezerve (nici mamele cu unu sau doi copii n-o duc prea bine…), important e să ştiţi că dragostea noastră pentru voi este veşnică, indiferent câţi copii ne dăruiţi şi câţi bani vă dă statul pentru naşterea şi creşterea lor. Vă iubim şi vă preţuim pentru milioane de alte motive pe care vi le spunem în şoaptă, noaptea, când vă veghem somnul. Acum, cu voce tare, vă spunem doar că nimic nu ne poate face să renunţăm la bucuria de a vă îmbrăţişa şi a primi de la voi un zâmbet drept mulţumire că existaţi, că existăm, că nimic din ce trăim împreună cu voi nu e mai presus decât dragostea pe care v-o purtăm.

La Mulţi Ani de Ziua voastră, în Anotimpul vostru. Bucuraţi-vă de copiii voştri, de soţii voştri, de prietenii şi părinţii voştri, de toţi cei apropiaţi. Bucuraţi-vă de clipa care vă aduce un sărut, o rază de soare, o vorbă frumoasă. Bucuraţi-vă de viaţa pe care o purtaţi în voi şi cu voi, ca pe o binecuvântare împărtăşită cu omul care vă stă alături.

(N. Demetriad)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio