Ştiri locale

De anul viitor, impozit diferenţiat la Sfântu Gheorghe

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi că autorităţile locale nu preconizează majorarea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2017, însă au în vedere introducerea unui impozit diferenţiat pe zone, în funcţie de calitatea infrastructurii.

Acesta va fi calculat pe baza anumitor criterii, cum ar fi distanţa faţă de centru şi faţă de zona industrială, reţele edilitare, canalizare menajeră şi pluvială, iluminat public, starea străzilor şi trotuarelor, siguranţă publică etc., iar cetăţenii vor plăti impozit pe clădiri în funcţie de starea infrastructurii şi confortul zonei.

„Nu avem intenţia de a majora, consider că starea în care suntem acum şi acele modificări pe care dorim să le implementăm de la 1 ianuarie 2017, cu acele impozitări în funcţie de starea infrastructurii şi celelalte criterii de care am amintit, faţă de asta alte modificări nu vor fi. Acest lucru înseamnă că la unii va creşte un pic, la alţii va scădea un pic, dar fiecare va putea să vadă foarte exact de ce a crescut sau a scăzut impozitul. Vrem un sistem foarte transparent şi predictibil pentru toată lumea. În cazul în care Consiliul Local va adopta proiectul de hotărâre în noiembrie sau decembrie, de la 1 ianuarie va intra în vigoare”, a declarat Antal Arpad.

Proiectul de hotărâre, care s-a aflat în urmă cu câteva luni în dezbatere publică, prevede delimitarea a patru „zone fiscale”, numerotate de la A la D, în funcţie de calitatea infrastructurii şi utilităţile de care dispun, iar fiecare stradă va fi inclusă în una dintre aceste zone pe baza criteriilor enumerate anterior.

Antal Arpad a explicat că ideea a pornit de la faptul că municipiul Sfântu Gheorghe a beneficiat în ultimii 5-6 ani de investiţii masive în infrastructură, prin urmare nu mai există diferenţe semnificative între zonele din oraş în ce priveşte starea drumurilor, iluminatul sau alimentarea cu apă şi canalizare, în schimb există anumite diferenţe de la o stradă la alta în ce priveşte calitatea infrastructurii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio