Ştiri locale

DbutanT2021: a început etapa de creație colectivă a secțiunii de debut în regie

Teatrul „Andrei Mureșanu”, organizator al Festivalului-Concurs DbutanT, aduce la cunoștința publicului său faptul că etapa de creație colectivă a secțiunii de debut în regie a început miercuri, 6 octombrie.

În cadrul acestei etape, cei cinci nominalizați vor monta, la Castelul Szentkereszty din Arcuș, câte o scenă din piesa câștigătoare la secțiunea de dramaturgie, „La Castel, poveste în cinci tablouri” de Cornelia Iordache.

Publicitate

Scenele le-au fost repartizate tinerilor regizori prin tragere la sorți și vor avea în distribuție actori din trupa Teatrului „Andrei Mureșanu”. Spectacolul va putea fi urmărit în ultima zi a festivalului, respectiv 16 octombrie, la Arcuș.

Cei cinci regizori nominalizați sunt prezenți în Festivalul-Concurs DbutanT 2021 și cu spectacole regizate integral de ei, respectiv:

  1. „8 tați” (Constanța) – regizor nominalizat Irisz Kovacs
  2. „Unde mi-e sufletul?” (Craiova) – regizor nominalizat Norbert Boda
  3. „Gen, Roz” (București Replika) – regizor nominalizat Luiza Mihăilescu
  4. „Restul vieții noastre” (Cluj Reaktor) – regizor nominalizat Alin Neguțoiu
  5. „Hikikomori” (Iași) – regizor nominalizat Tudor Nicorici

Acestea vor putea fi urmărite în perioada 11-16 octombrie, de la ora 19:00, conform programului stabilit de organizatori.

De asemenea, în aceeași săptămână (11-16 octombrie) în fiecare zi, de la ora 10:00, membrii juriului de la debut în regie – Eugen Gyemant, Cristian Ban, Bobi Pricop, Radu Afrim și Mihaela Drăgan – vor susține câte un master-class. Tot ei vor fi cei care vor desemna câștigătorii pentru debutul în regie.

Anul acesta, vor putea fi doi regizori câștigători. Unul pentru etapa de creație colectivă, celălalt pentru etapa de spectacole în competiție. La fel de bine se poate să existe un singur câștigător pentru ambele probe.

Decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19:00. Festivalul se va încheia în aceeași zi, la ora 20:00 cu un concert susținut de White Betty.

Cât privește participarea publicului la evenimente în contextul pandemic actual, precizăm că în, acest moment, municipiul Sf. Gheorghe are o incidență de 3,5 la mia de locuitori. Aceasta înseamnă că vor avea acces în sala de spectacole atât persoane care dețin certificat verde, cât și persoanele testate negativ. Situația se poate însă schimba în funcție de gradul de creștere a numărului de îmbolnăviri raportate la nivel local.

Reamintim că DbutanT2021 este cofinanțat de AFCN și Consiliul Județean Covasna și este realizat de Teatrul „Andrei Mureșanu” în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța.

Cu prietenie,

Echipa DbutanT2021

Publicitate
banner we radio