Sport

David Popovici a câștigat aurul la proba de 100 m liber, la Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima

David Popovici a cucerit duminică o nouă medalie de aur în proba de 100 metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori care se desfășoară în Peru, la Lima. Patrick Sebastian Dinu, calificat și el în finală, a ieșit pe locul 5.

Campion mondial și la seniori la această probă „regină” a înotului și deținător al recordului mondial, David Popovici a terminat cursa în 47 de secunde și 13 sutimi, după ce se calificase în finală cu cel mai bun timp, 48 de secunde și 17 de sutimi, scrie Digi24.ro

Publicitate

David Popovici a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de croatul Jere Hribar (49,37 secunde). Pe locul 3 s-a clasat Nikolas Antoniou  din Cipru (49,91 secunde).

Patrick Sebastian Dinu, care a ieșit pe locul 5, a parcurs cele două lungimi de bazin în 50 de secunde și 9 sutimi.

Recordul mondial al probei, pe care David Popovici l-a stabilit luna trecută la Campionatele Europene de seniori de la Roma, este de 46 de secunde și 86 de sutimi.

În iunie, când a devenit campion mondial la seniori, la Budapesta, David Popovici înotase cei 100 de metri în 47 de secunde și 58 de sutimi.

Pentru David Popovici, aflat la ultima participare la un campionat mondial de juniori, este a treia medalie de aur pe care o câștigă în concursul de la Lima.  El obținuse joi o medalie de aur și în proba de 200 m liber, când a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției mondiale de juniori. Popovici mai are un aur în proba de ştafetă 4×100 m liber.

După succesul de duminică noapte, sportivul, care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, deține acum medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori.

sursa: digi24.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio