Ştiri locale

Dansatorii antrenați de Molnár Eni reprezintă România la Campionatul Mondial

Molnár Enikő (Eni) și cei 40 de dansatori pe care îi antrenează participă pentru a doua oară la Campionatul Mondial Dance Star, care va avea loc în perioada 22-26 mai, în Porec, Croația.

Peste 7.000 de dansatori din 50 de țări se vor lupta să ajungă pe podium la Campionatul Mondial din acest an, iar echipa din Sfântu Gheorghe s-a calificat pentru prima dată în Liga Profesionistă.

„Nici nu am visat că ne vom califica în Liga A”

Într-un interviu la We Radio, Eni ne-a povestit ce înseamnă participarea la această competiție pentru ea și dansatorii pe care îi antrenează, dar și de câtă muncă este nevoie ca să obții rezultate într-o asemenea competiție.

„Pe 1 aprilie am participat la Dance Star în Bucureşti, anul acesta am zis că mergem la  Mondiale doar dacă vreunul dintre dansurile mele se califică în Liga A. Eu am participat timp de 4 ani dar niciodată până acum nu ne-am calificat în Liga Profesionistă. Nici nu am visat că ne vom califica cu 7 dansuri în Liga A şi cu două dansuri în Liga B. Am câştigat şi premiul pentru cea mai bună coregrafie – Two minutes from India cu echipa Dancing Dolls. Pentru mine a fost un lucru foarte mare, după atâţia ani am simțit că cineva chiar mi-a recunoscut munca. Niciodată nu am crezut că voi avea şansa să câştig aşa ceva şi uite că a venit şi momentul ăsta. Sunt foarte mândră de copii pentru că, deşi eu am făcut coregrafiile, ei sunt cei care au dansat. Copiii mei muncesc foarte mult”, ne-a declarat Eni Molnár.

Deși în luna martie s-au calificat și în finala Dance World Cup, care anul acesta va avea loc în Portugalia, obținând și un premiu special pentru intrarea la această competiție, participarea la ambele concursuri este mult prea costisitoare, astfel că micii dansatori își vor concentra toate forțele pe Campionatul Mondial din luna mai.

„Anul acesta ne-am calificat și la Dance World Cup, concursul la care am participat și la Mondiale anul trecut, în Barcelona, însă nu ne putem permite să mergem la ambele competiții. Ne-am calificat cu toate dansurile, am câştigat şi premiul special pentru intrarea la Mondiale, deci chiar am avut rezultate foarte bune, doar că este cam greu să ajungem şi acolo pentru că este foarte departe. Este foarte greu din punct de vedere financiar, pentru că taxele de participare sunt mereu mari. Pe lângă asta, mai sunt drumul și cazarea, costumele, deci trebuie să avem bani ca să putem merge. Avem sponsori și le mulțumim pentru sprijin dar încă mai este nevoie pentru că sunt 40 de copii. Un copil care muncește atât de mult în sala de dans sau de sport, în loc să stea în casă cu telefonul în mână, sau să se uite la televizor, chiar merită sponsorizare, ei lucrează foarte mult pentru medalii”, ne-a mai declarat antrenoarea.

După o binemeritată pauză, dansatorii vor începe săptămâna viitoare antrenamentele „în forță”, iar de Zilele Sfântu Gheorghe îi veți putea urmări pe Scena Comunităţii din curtea Liceului de Arte, în data de 5 mai, de la ora 15:00: „De săptămâna viitoare începem să ne pregătim, va fi cel mai important lucru pentru noi acum. Niciodată nu pot spune că sunt pregătită, niciodată nu simt asta, întotdeauna aş mai putea să adaug ceva, să fac o schimbare, dar ne pregătim şi va fi şi pentru noi ceva nou, pentru că noi încă nu am concurat în Liga Profesioniștilor. Consider că trebuie să ne pregătim mult mai mult pentru că este un nivel mult mai mare, așa că de săptămâna viitoare vom începe antrenamentele în forță. De Zilele Sfântu Gheorghe o să avem un spectacol de 45 de minute în care vor fi şi grupele de performanţă. Vor fi toţi copiii de la Palatul Copiilor – 350 de copii, sunt grupele de începători şi de avansaţi care lucrează toată săptămâna tocmai pentru a putea arăta ce știu”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate