Sport, Ştiri locale

Dacă nu ne bate Albania, câştigăm Campionatul European!

Dacă e să-l asculţi pe generalul fotbalului românesc, Il Capo Iordănescu, singura echipă care ne poate opri să ieşim din grupe şi să câştigăm, apoi, Campionatul European este cea a Albaniei. Care are în componenţă vreo trei jucători prin ligile din Malta, Cipru şi Insulele Virgine. Adică sunt puternici şi hotărâţi să ne scoată din joc. În rest, n-avem treabă cu nimeni în grupă: Franţa, Elveţia, ce sunt astea? Franţa n-are atac, Elveţia n-are apărare… Vai mama lor, noi avem şi atac, şi apărare, cinci de la Steaua care nu mai răsare, vreo doi de la Astra care-a apus, restul tot unu’ şi unu’ de prin ligile secunde din Europa. Gen Raţ, care va trăi a patra tinereţe la Paris.

Rău nu e că generalul a dat în mintea copiilor şi juniorilor, ci că se găseşte lume să-l creadă şi să vrea rezultate de la echipa naţională la Campionatul European. Adică sunt microbişti suficient de pasionaţi şi de naivi ca să-şi pună speranţa în 22 de oameni pentru care singurul vis palpabil e să fie observaţi de vreun samsar din fotbal şi să plece dracului din România, o ţară în care fotbalul e la fel de putred ca politica, finanţele, sănătatea, educaţia şi toate celelalte. Iar eu mă întreb: cum poţi să crezi că fotbalul românesc – corupt, pervertit, lipsit de valori şi de valoare, nefinanţat, falimentar la nivelul echipelor de club – poate naşte peste noapte o echipă naţională demnă, puternică, competitivă, capabilă să-i sperie pe francezi şi pe elveţieni, că de la albanezi sigur luăm bătaie, după unii istorici ăştia sunt adevăraţii noştri strămoşi şi nu se cade să-ţi baţi înaintaşii, nu?!

Publicitate

Nu optimismul naiv mă supără pe mine, fiecare poate crede în ce vrea el la urma-urmei, problema e că  jucătorii Naţionalei n-ar trebui să aibă acces la presa sportivă din ţară. Că dacă au, dacă citesc ce vrem noi şi ce credem noi că pot face ei, precis se sperie şi le tremură picioarele pe teren mai rău ca piftia de Crăciun ratată de doamna aia care vinde şi cumpără jucători pentru echipa la care bărbatu-su e antrenor. Păi cum să speri ceva de la o Naţională dintr-o ţară în care Liga I e falimentară?! În care n-ai terenuri omologate pentru a juca în Europa, n-ai bani să plăteşti lefurile jucătorilor, n-ai medici şi ambulanţe dotate cu tot ce trebuie, să nu-ţi moară sportivul pe teren?!

Că veni vorba de medici, bomboana pe colivă tot generalul Iordănescu şi poetul imatur Burleanu de la FRF au pus-o, renunţând intempestiv la medicul echipei Naţionale, cu o lună înainte de Campionatul European. Aici e vorba ori de prostie pură, ori de interes pervers pur. Alegeţi dv. soluţia reală! Şi încă ceva, care tot de medicina sportivă ţine: are echipa noastră Naţională vreun psiholog în alcătuire? Că la ce tentative de atentate teroriste se-arată la orizont în Franţa ne-ar cam trebui, să nu stea băieţii noştri cu ochii prin tribune şi cu sufletul zbârcit în neputinţă şi frică. Că atunci nici picioarele nu corespund, e clar…

Prin urmare, pronosticul meu e că nu ieşim din grupe, că ne vor bate Franţa şi Elveţia, iar cu Albania vom face în cel mai bun caz un egal amărât şi inutil. Ăştia suntem, la acest nivel e fotbalul românesc. Dacă v-aţi uitat la meciul României cu voinicii din Congo, v-aţi lămurit şi nu veţi mai avea speranţe deşarte.

N. Demetriad

(Articol apărut în Revista de timp liber Wanted)

Vezi >>> AICI <<< Programul tuturor meciurilor de la Campionatul European din Franța

Publicitate
Publicitate
banner we radio