Ştiri

Cutremur uşor în județul Vrancea, duminică dimineața

 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineața în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, la ora locală 3:49, potrivit Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 85,5 kilometri, în apropierea următoarelor orașe: Odobești (37 kilometri), Onești (47 kilometri), Panciu (42 kilometri), Tîrgu Ocna (52 kilometri) și Focșani (51 kilometri).

Publicitate

În luna noiembrie, în România au avut loc 16 cutremure în zona seismică Vrancea și în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe Richter, iar în octombrie s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.

În 2016, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, și celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio