Ştiri

VIDEO. Cutremur puternic în România. S-a resimţit în aproape toată ţara

Un cutremur puternic a avut loc, vineri noaptea, în România, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost puternic resimțit în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară, inclusiv în judeţul Covasna. Seismul a fost resimțit și în Bulgaria și în vestul Turciei.

Conform Institutului pentru Fizica Pământului, seismul a avut o magnitudine de 5,6 grade, potrivit datelor inițiale, şi s-a produs la ora 2 şi 11 minute. Estimarea inițială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6. Cutremurul a avut epicentrul la 7 km vest de Nereju, în județul Vrancea.

Publicitate

La ora 4 dimineaţa, INFP a revizuit estimarea intensității cutremurului la 5,3, iar adâncimea la 91,6 km.

Vezi >>> AICI <<< Bilanţul cutremurului care a lovit România azi noapte

În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter.

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău, notează Agerpres.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Au început să apară imagini care au surprins cutremurul de azi noapte:

Publicitate
Publicitate
banner we radio