Ştiri locale

Cutremur de peste 5 grade pe Richter, aproape de judeţul Covasna

UPDATE: Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit în scădere la 5,2 pe Richter magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa la ora locală 6:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care s-a înregistrat seismul, respectiv la 140 de kilometri. Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi şi 118 km nord de Bucureşti.

Publicitate

Potrivit Agerpres, cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

Știrea inițială:

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 grade pe Richter, s-a produs, joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul, care a fost resimțit și în județul Covasna, s-a înregistrat la o adâncime de 168,9 kilometri la 57 km est de Brașov, 75 km nord de Ploieşti, 117 km sud-vest de Bacău, 130 km nord de Bucureşti.C utremurul a fost simțit și în Bulgaria, Serbia, Ucraina și Moldova.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio