Ştiri locale

Cutii de pantofi cu daruri din Germania, oferite copiilor din şapte judeţe, inclusiv Covasna

Aproximativ 35.000 de pachete cu daruri, pregătite de familii şi organizaţii din Germania, sunt oferite în această perioadă copiilor din mai multe judeţe ale ţării, cu ajutorul Asociaţiei de Întrajutorare „Caritas”.

Şeful Departamentului socio-medical al „Caritas”, Péter György, a declarat că de peste 17 ani, mai multe organizaţii dar şi persoane fizice din din Germania derulează această campanie destinată copiilor cu o situaţie materială precară. Acţiunea se intitulează „Shoebox” (cutia de pantofi n.r.), întrucât pachetele cu daruri sunt pregătite în cutii de pantofi.

Pachetele sunt pregătite pe grupe de vârstă şi pe gen – pentru fete sau băieţi – şi conţin îmbrăcăminte, dulciuri, rechizite, jucării sau obiecte de igienă personală şi sunt oferite copiilor nevoiaşi şi dezavantajaţi social care participă la programele Caritas sau ale organizaţiilor partenere dar şi parohiilor romano-catolice care au o evidenţă a copiilor cu situaţie material precară din judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Braşov, Alba, Cluj şi Hunedoara.

Unele dintre familiile din Germania care pregătesc pachetele trimit şi felicitări de Crăciun cu adresele lor şi dacă familia din România doreşte să răspundă, atunci se creează o legătură, existând cazuri în care cele două familii s-au vizitat.

Péter György a precizat că din 2017 s-a alăturat campaniei şi o firmă din industria farmaceutică din România, care pregăteşte daruri în cutii de pantofi, iar de cîţiva ani şi un liceu din Miercurea Ciuc derulează propria acţiune de pregătire a cadourilor pentru copiii defavorizaţi.

Şeful Departamentului socio-medical al „Caritas”, a apreciat faptul că pachete cu daruri sunt oferite, de ani de zile, de organizaţii şi familii din Germania, dar consideră că a venit timpul „să ne uităm şi noi în jurul nostru şi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijin”.

În această perioadă, organizaţia „Caritas” cumpără şi pachete cu alimente din banii adunaţi în cadrul campaniei „Un milion de stele”, care vor ajunge la persoane defavorizate, familii numeroase sau la vârstnici singuri.

(Agerpres)

Foto: shoebox.ro

Publicitate
banner we radio