Ştiri locale

Cursurile şcolare se suspendă la Întorsura Buzăului, unde au fost minus 32 grade Celsius

Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului, localitate unde marţi dimineaţă s-au înregistrat minus 32 grade Celsius, a luat decizia de a suspenda cursurile şcolare până când gerul se va mai domoli.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că a fost nevoit să ia această măsură, deoarece majoritatea părinţilor nu şi-au mai trimis copiii la şcoală.

Publicitate

„Doar aproximativ 20% din efectivele de elevi au venit azi la şcoală. (…) Deşi am asigurat toate condiţiile, căldură, transport, drumuri curăţate, părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Din acest motiv am decis ca începând de miercuri să suspendăm temporar cursurile”, a declarat Leca Băncilă.

El a mai spus că soluţia cea mai bună ar fi fost ca Ministerul Educaţiei să fi prelungit vacanţa şcolară cu încă o săptămână, în condiţiile în care meteorologii prognozaseră că va urma un val puternic de frig.

„Am decis să reluăm cursurile când temperaturile vor urca la minus 15 grade Celsius. Dar, de mâine se anunţă ninsori puternice, deci, dacă scăpăm de ger, încep alte probleme. Vă spun că soluţia cea mai bună ar fi fost încă o săptămână de vacanţă”, a mai spus primarul Leca Băncilă.

Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat marţi dimineaţă cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 32 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu, Viorica Ienea, a declarat că a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. Potrivit acesteia, temperaturile au oscilat pe tot parcursul nopţii trecute între minus 27 şi minus 30,5 grade Celsius. Minima de minus 32 de grade Celsius a fost înregistrată la ora 7,30 marţi dimineaţa.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio