Ştiri locale

Cursurile de lucrător comercial, agent de securitate şi ajutor bucătar, cele mai căutate de şomerii covăsneni

Cursurile de calificare în meseriile de lucrător comercial, agent de securitate şi ajutor de bucătar, organizate anul trecut de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna în scopul combaterii şomajului, s-au numărat printre cele mai căutate activităţi de formare profesională.

Potrivit conducerii instituţie, anul trecut AJOFM Covasna a organizat 55 de cursuri de formare profesională la care au participat 953 de persoane din judeţ, dintre care 11 au fost finanţate din Bugetul Asigurărilor de Şomaj, pentru 151 şomeri şi 44 cu finanţare din fonduri europene, pentru 802 şomeri.

În urma absolvirii acestor cursuri, 101 persoane s-au angajat, acestea fiind monitorizate pe o perioadă de 12 luni după finalizarea programelor.

„Cursurile de calificare organizate de AJOFM Covasna au evidenţiat o mai mare trecere către cel de lucrător comercial, în care au absolvit 391 persoane. Al doilea program în topul preferinţelor a fost cel de agent de securitate, ales de 109 de persoane, iar al treilea a fost cel de ajutor bucătar, ales de 102 persoane. 73 de persoane au optat pentru cursul de florar decorator, altele 56 pentru patiser, iar 42 pentru cursul de legumicultor. AJOFM Covasna a mai organizat cursuri de competenţe digitale (pentru 28 cursanţi), bucătar (pentru 17 cursanţi), coafor (pentru 12 cursanţi), frizer (pentru 11 cursanţi)”, se arată într-un comunicat de presă.

Ceilalţi şomeri au ales cursurile de agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport, casier, îngrijitor spaţii verzi, pizzar sau referent resurse umane.

Reprezentanţii instituţiei au menţionat că anul acesta preconizează să organizeze circa 30 de cursuri de calificare, finanţate din Bugetul Asigurărilor de Şomaj, în următoarele domenii: agent de securitate, ajutor bucătar, barman, competenţe antreprenoriale, financiare şi juridice, competenţe de citire, scriere şi întelegere a mesajului, competenţă matematică şi competenţă în ştiinţe tehnologice şi inginerie, competenţe digitale de utilizare a tehnologiei, confecţioner-asamblor articole din textile, expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene, fasonator mecanic, femeie de serviciu, frizer, îngrijitor spaţii verzi, referent resurse umane, montator instalaţii solare, lucrător comercial, lucrător calificat în culturi de câmp şi legumicultură, lucrător utilaje specializate pentru salubrizare, manichiurist, montator pereţi şi plafoane din ghips carton, ospătar, chelner şi patiser.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio