Ştiri locale

Cursuri gratuite de formare profesională la Sfântu Gheorghe pentru șomerii între 54 și 64 de ani

Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Educația Adulților și Formării Profesionale StartUp HUB din Sfântu Gheorghe lansează 4 noi cursuri gratuite de formare profesională, adresate șomerilor cu vârste cuprinse între 54 și 64 de ani.

Aceștia se pot califica în domeniile: lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură, lucrător comercial, ajutor de bucătar, respectiv tehnologia informației și comunicării, iar după promovarea examenelor vor beneficia de subvenții între 200 și 1.800 de lei, în funcție de cursul ales.

Conform regulamentului de participare, persoanele care doresc să se înscrie la cursurile de formare în domeniile lucrător comercial, legumicultură și culturi de câmp, care au o durată de 360 de ore, trebuie să aibă minimum 8 clase absolvite. Durata cursului de formare în domeniul competențelor digitale este de 40 de ore, iar persoanele care doresc să participe trebuie să aibă minimum 8 clase absolvite, în vreme ce cursul de ajutor de bucătar are o durată de 180 de ore și se adresează persoanelor care au absolvit cel puțin 4 clase.

„Participanții la formare vor primi o subvenție după promovarea examenului. Cei care vor deveni lucrători calificați în culturi de câmp și legumicultură și lucrătorii comerciali vor primi o subvenție de 1.800 de lei. Cei care vor finaliza cu succes cursul TIC vor primi o subvenție de 200 de lei, iar cei care termină cursul de ajutor de bucătar vor primi o subvenție de 900 de lei”, transmit reprezentanții StartUp HUB, potrivit cărora, scopul cursurilor de formare lansate în cadrul proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții solicitanților aflați în căutarea unui loc de muncă, respectiv de a le facilita accesul la un loc de muncă.

Înscrierile se fac prin completarea unui formular online disponibil pe site-ul startupcovasna.ro (formularul, AICI).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio