Ştiri locale

Cursuri de înot la Piscina Sfântu Gheorghe doar cu respectarea măsurilor anti-Covid. Copiii de peste 12 ani pot participa doar cu schema completă de vaccinare sau dacă au trecut prin boală

Persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani pot participa la cursurile de înot organizate la Piscina acoperită din Sfântu Gheorghe doar în baza adeverinţei de vaccinare anti-Covid, sau dacă pot face dovada faptului că au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Reprezentanţii Sepsi ReKreativ, societatea care administrează bazele de agrement și sportive ale Primăriei Sfântu Gheorghe, au transmis că activitatea Bazei de înot va continua, chiar şi la capacitate redusă, cât timp situaţia epidemiolgică va permite acest lucru, însă au precizat că participanţii la cursurile de înot trebuie să respecte o serie de reguli.

Publicitate

„Dragi clienți, baza de înot nu intenționează să-și suspende activitatea din cauza regulilor de funcționare modificate. Chiar și cu o capacitate redusă, îi așteptăm cu drag pe cei care vor să înoate, atâta timp cât situația epidemică permite funcționarea. Îi rugăm pe părinții şi însoțitorii copiilor care participă la cursurile de înot să sosească cu cel mult 10 minute înainte de începerea cursului, deoarece cursanții nu pot intra mai devreme. Totodată, cerem puțină răbdare la finalul cursurilor, întrucât pregătirea copiilor este acum responsabilitatea instructorilor și a personalului, iar fără ajutorul părinților va dura mai mult timp, deci trebuie luat în considerare faptul că copiii nu vor ieși la ora stabilită. Totodată, dorim să vă atragem din nou atenția asupra următoarelor reguli care trebuie respectate: intrarea pentru cei peste 12 ani este posibilă numai dacă persoana are schema completă de vaccinare sau a trecut prin boală în ultimele șase luni, iar însoțitorii nu pot intra în incinta bazei de înot”, au transmis reprezentanţii Sepsi ReKreativ, într-o postare pe Facebook.

Rata de incidență în municipiul Sfântu Gheorghe a ajuns, duminică, la 8,11 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, din cele peste 500 de cazuri active la nivelul oraşului.

Începând de luni, doar persoanele vaccinate vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna a adoptat duminică noile restricții valabile pentru o perioadă de 30 de zile, pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Potrivit Hotărârii, activitatea piscinelor interioare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, și doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate