Ştiri locale

Cursuri de formare pentru locuitorii din Dobârlău care vor să înființeze puncte gastronomice locale

Locuitorii comunei Dobârlău, care doresc să înființeze puncte gastronomice locale, pot participa la un curs gratuit de formare profesională, organizat de Agenția Națională a Zonei Montane, în parteneriat cu Primăria Dobârlău. Înscrierile se derulează în perioada 28 octombrie – 8 noiembrie, la sediul Primăriei

Cursul va începe în data de 11 noiembrie, la noul sediu al Primăriei Dobârlău, și va avea o durată de 4 zile a câte 6 ore.

„Pentru a sprijini gospodăriile din zona montană, Agenția Națională a Zonei Montane, în parteneriat cu Primăria comunei Dobârlău, organizează în perioada următoare cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înființeze un punct gastronomic local. Cursurile sunt gratuite, se adresează locuitorilor din zona montană și se organizează la cererea unui număr de minimum 10 cursanți (…) La finalul programului de formare, cursanții vor primi un atestat de participare (suficient pentru ca activitatea să poată fi înregistrată la Registrul Comerțului)”, a transmis primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu.

Potrivit edilului, cursanții pot avea domiciliul și în alte localități.

Pentru a putea participa la curs, beneficiarii trebuie să prezinte o copie a cărții de identitate (se aduce în prima zi de curs), să completeze o cerere de înscriere și un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv fișa beneficiarului (se completează la înscriere, în prima zi de curs).

Punctele gastronomice locale sunt definite ca locații reprezentate de bucătăriile din cadrul gospodăriilor rurale, unde se gătesc și se servesc preparate culinare autentice, cu rețete specifice zonei, direct către consumatori. Alimentele folosite în prepararea acestor mâncăruri provin în principal din producția primară a propriei gospodării, dar și de la producătorii locali sau din unități autorizate, înregistrate sanitar-veterinar.

Caracteristica distinctivă a punctelor gastronomice locale constă în utilizarea rețetelor tradiționale și autentice, specifice regiunii, contribuind, astfel, la promovarea culturii culinare locale și la valorificarea produselor și tradițiilor regionale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio