Ştiri locale

Curs de inițiere pentru operatori culturali independenți

În perioada 16–20 octombrie, la Sfântu Gheorghe va avea loc evenimentul „Saint George Startup Week” care oferă posibilitatea întreprinzătorilor începători și avansați să se întâlnească, să facă schimb de experiență și să se dezvolte împreună.

În mod evident, programul nu este așa de simplu, deoarece cei interesați pot să bea o cafea startup, să construiască un robot sau să participe la conferința IT&C și Inovare, printre altele. Dintre toate programele dorim să vă prezentăm unul în detaliu.

Publicitate

Miercuri, pe data de 18 octombrie, începând cu ora 10, Casa de Cultură Kónya Ádám are o ofertă dedicată în special startupperilor culturali, deoarece artiștii independenți alcătuiesc o categorie de persoane care deseori sunt în afara centrului atenției și se confruntă cu multe greutăți din cauza statutului lor de freelancer.

Miniseria de lecturi, intitulată „Ghid practic pentru stARTupperi culturali”, are scopul de a oferi o mână de ajutor artiștilor independenți sau micilor grupuri de artiști. Scena culturală independentă din România este la începutul formării ei, iar această căutare de drumuri depinde în mare măsură de cadrul juridic deseori neclar sau de reglementări contradictorii a căror interpretare este lăsată de prea multe ori pe seama celor afectați de ele.

Evenimentul organizat în cadrul Saint George Startup Week va avea loc miercuri, 18 octombrie la etajul I al Cafenelei Köntés. Lectorii invitați oferă sprijin artiștilor independenți în patru teme majore, după cum urmează:

Miercuri dimineața de la ora 10, ziua începe cu expertul financiar Csavar Noémi care va vorbi despre formele juridice disponibile pentru artiști independenți, respectiv despre modalitățile de impozitare, deci, participanții vor avea parte de o orientare financiară.

Ziua continuă de la ora 12 cu Iulia Popovici, expert cultural, critic de teatru, laureată cu premiul UNITER, care va vorbi despre statutul artiștilor independenți, despre tipurile de contracte ce sunt disponibile pentru liber profesioniști.

După ora 16, participanții se vor întâlni cu Veres-Nagy Timea, manager cultural care va vorbi despre burse, programe de rezidență, aplicații individuale și despre programe culturale de cooperare internaționale.

Ziua se termină cu Balázs Áron, fondatorul și directorul creativ al Szekler Design Legion care va îndruma participanții în teme cum ar fi marketingul personal și comunicare pe piață.

Intrarea este liberă la fiecare component al programului, dar lectorii și organizatorii s-ar bucura dacă cei interesați ar semnala dorința lor de participare în prealabil la adresa de mail kultura@sepsi.ro.

Despre program și lectori puteți găsi mai multe informații pe pagina de facebook a programului sub numele „A Practical Guide For Cultural stARTuppers”, cât și pe pagina de web a Casei de Cultură Kónya Ádám, a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și a evenimentului Saint George Startup Week.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Publicitate
Publicitate
banner we radio