Ştiri

FOTO. Cum va arăta noul mall care va fi deschis la Brașov

Pe site-ul dezvoltatorului AFI Europe au apărut noi imagini cu viitorul centru AFI Brașov.

Programată inițial pentru octombrie 2017, și amânată succesiv până în primăvara lui 2019, deschiderea AFI Palace Brașov va avea loc abia în octombrie 2019, susțin surse din piață. Lucrările de construcții înaintează mai greu decât s-a așteptat inițial dezvoltatorul. De altfel, cei care vor să închirieze spații în viitorul centru comercial au fost anunțați că se ia în calcul amânarea deschiderii centrului comercial de pe platforma fostei uzine Hidromecanica, informația fiind confirmată de mai mulți chiriași.

Publicitate

Lucrările de transformare a vechii platforme industriale Hidromecanica din Centrul Civic au început în 2016 cu lucrările preliminare amenajării construcției propriu-zise a noului complex comercial, respectiv degajarea terenului de fundaţii nedemolate anterior, ecologizarea și nivelarea terenului.

AFI Palace Brașov va avea ancoră retailerul Carrefour, care a închiriat deja 6.500 de metri pătrați la parterul centrului comercial. Proiectul cuprinde un centru comercial și două clădiri de birouri clasa A. Inițial, israelienii anunțau că acest centru comercial va fi inaugurat în toamna lui 2017, dar ulterior au revenit și au amânat deschiderea succesiv pentru martie 2018, iar mai apoi primăvara lui 2019.

Acesta este al treilea centru comercial al dezvoltatorului în România, după AFI Palace Cotroceni din București și AFI Palace Ploiești.

AFI Europe a finalizat, la începutul lui 2016, achiziţia terenului de 40.000 de metri pătraţi din centrul de business al oraşului, pe fosta platformă Hidromecanica.

Mallul AFI Braşov va avea o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, dispuşi pe trei niveluri, în vreme ce birourile vor avea o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi. În mall, va fi integrată şi o terasă de mari dimensiuni cu vedere către Munţii Carpaţi.

Publicitate
banner we radio