Ştiri locale

Cu puțin noroc, noul sediu al IPJ Covasna ar putea fi gata până la finalul acestui an

Noul sediu al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna ar putea fi dat în folosință la începutul anului viitor, lucrările fiind finalizate în proporție de circa 85-90%. Însă pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesară încheierea unui nou contract pentru lucrările rămase nefinalizate, a explicat conducerea instituției într-o conferință de presă.

Inspectorul șef Liviu Pampu-Romanescu a declarat că bugetul alocat în acest an este de 9 milioane de lei, sumă care este suficientă pentru finalizarea lucrărilor începute în 2008 și predarea imobilului „la cheie”, cu toate dotările necesare.

Publicitate

„La începutul anului viitor sperăm să ne mutăm în noul sediu, este un deziderat de-al nostru mai vechi. Construcţia a început în 2008, avem sprijinul şi promisiunile că în acest an vom primi toată alocarea bugetară de care avem nevoie (…) Estimez că în acest moment avem finalizat sediul în proporţie de 85-90% şi sper ca procedurile pe care deja le-am derulat să se încheie cu succes, iar până la finalul anului să finalizăm construcţia. În prezent, se lucrează în principal pe interioare, la Corpul A, dar este o gamă foarte largă de lucrări la celelalte corpuri. Studiind alocarea bugetară pe anul acesta, care este în jur de 9 milioane de lei, eu zic că vom reuşi pe finalul anului să dăm în folosinţă noul sediu”, a explicat inspectorul șef.

„Mare parte din lucrări au intrat în conservare datorită unor modficări legislative legate de salariul minim, şi care nu se aplicau contractelor aflate în desfăşurare, de asta lucrările mari au intrat într-o relativă conservare. Alte lucrări au mers în continuare, la interior de exemplu, lucrările la Corpul A au mers”, a declarat inspectorul șef adjunct al IPJ Covasna, Daniel Ivașcu.

Potrivit proiectului, noul sediu din Sfântu Gheorghe va avea trei corpuri cu o suprafață desfășurată de aproximativ 3.500 mp și va găzdui birouri, spații de primire și lucru cu publicul, parcări, popota, centrul de reținere și arest preventiv, spații de depozitare, diverse ateliere și o sală de sport.

Dacă lucrările vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an, respectiv cu peste 11 ani mai târziu față de termenul prevăzut inițial pentru finalizare, serviciile operative și neoperative din subordinea IPJ Covasna, care în prezent își desfășoară activitatea în mai multe imobile din municipiul Sfântu Gheorghe, se vor putea muta de anul viitor în noul sediu.

„Este un lucru extraordinar! Sediul este dotat cu cele mai noi tehnologii şi cele mai bune spaţii, va creşte calitatea actului poliţienesc. În acest moment, ne împărţim în mai multe sedii, în momentul în care toate serviciile operative şi birourile aparatului judeţean vor fi laolaltă vom colabora mult mai bine iar activitatea va fi eficientizată”, a mai spus Liviu Pampu-Romanescu.

În luna iulie a anului trecut, într-un răspuns la solicitarea We Radio, conducerea IPJ Covasna a transmis că suma investită în cei 13 ani de la demararea lucrărilor la noul sediu se ridică la aproape 38 de milioane de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio