Sport, Ştiri locale

CSM Sfântu Gheorghe va avea secţie pentru persoane cu nevoi speciale

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe a demarat procedurile pentru înființarea unei noi secții destinate persoanelor cu nevoi speciale, cu scopul de a le atrage către sport într-un număr cât mai mare şi de a identifica şi legitima noi talente.

Secţia „Sportul pentru persoanele cu nevoi speciale” ar urma să creeze cadrul şi condiţiile necesare pentru pregătirea sportivă a persoanelor cu dizabilităţi, respectiv pentru participarea acestora la competiții sportive.

Publicitate

„Apreciem că prin crearea acestei secții, Clubul Sportiv Municipal face un pas important în sensul sprijinirii și promovării sportului la toate nivelurile de reprezentare: internațional, național, regional și local, în rândul persoanelor cu dizabilități”, transmite conducerea CSM Sfântu Gheorghe într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la viaţa sportivă este o măsură necesară, „având în vedere valorile promovate de Uniunea Europeană și lupta pentru combaterea discriminării cetățenilor, inclusiv pe motive de handicap”.

În prezent, la CSM Sfântu Gheorghe sportivii pot fi legitimaţi şi se pot antrena într-una dintre secţiile de atletism, lupte, handbal, judo, arte marțiale și gimnastică.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio