Sport, Ştiri locale

CSM Sfântu Gheorghe va avea secție destinată sportivilor paralimpici

O secție destinată sportivilor paralimpici va fi înființată în cadrul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, aici urmând să se poată antrena orice persoană din județul Covasna care are dizabilități locomotorii.

Conducerea Clubului a transmis că în noua secție sportivii paralimpici vor putea practica tenis de masă sau de câmp, alergare-viteză-rezistență, „wheelchair run”, suliță, disc, săritură la groapa cu nisip, darts sau tir cu arcul.

Publicitate

„Obiectivul înființării secției paralimpice în cadrul CSM Sfântu Gheorghe este acela de a veni în sprijinul persoanelor care suferă de diferite dizabilități și de a le atrage pe acestea să facă sport într-un cadru perfect adaptat nevoilor lor. Inițiativa este considerată a fi mai mult decât oportună, în condițiile în care la noi în oraș trăiesc mai multe persoane cu handicap locomotor  și care vor avea acces la programele sportive pe care CSM Sfântu Gheorghe le va dezvolta în această direcție. Invitația de a deveni sportiv paralimpic la Sfântu Gheorghe se adresează tuturor celor care suferă de o dizabilitate locomotorie: utilizatori de scaun rulant, amputație de membru superior sau inferior, deficiențe de vedere, distrofie musculară sau alte afecțiuni asociate”, se arată într-un comunicat al CSM Sfântu Gheorghe.

Conform sursei citate, proiectul va fi desfășurat cu sprijinul vicepreședintelui Comitetului Național Paralimpic Român, sportivul covăsnean Ciprian Anton, campion național și primul antrenor de tenis în scaun rulant din România.

„Prin derularea acestui minunat program sportiv, CSM Sfântu Gheorghe își propune să pună la dispoziția doritorilor zonele de antrenament și pregătire fizică aflate în preajma Sălii Sporturilor „Szabo Kati”, aceștia putând să beneficieze de stadion, pistă de alergare, toalete accesibile persoanelor cu handicap locomotor, rampe de acces în sala de sport, vestiare, echipament și accesorii sportive (…) Sportul este mijlocul ideal de integrare în societate, oferind în același timp posibilitatea de a realiza o carieră sportivă. Este cea mai bună modalitate de a dovedi că persoanele cu dizabilități sunt capabile să realizeze aceleași lucruri ca persoanele valide, dar într-o altă manieră, de multe ori mult mai interesantă prin caracterul inedit”, mai transmite conducerea Clubului.

Persoanele interesate pot solicita informații suplimentare fie la sediul CSM Sfântu Gheorghe, str. Stadionului, nr. 12, fie telefonic, la numerele: 0736 396 971 și 0267 306 160, persoană de contact: Scurtu Alexandra Maria.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio