Ştiri locale

Crucea Roșie Covasna se alătură campaniei naționale Banca pentru Alimente

Crucea Roșie Covasna s-a alăturat celei mai mari campanii naționale de solidaritate, „Banca pentru Alimente”, și îndeamnă locuitorii județului să cumpere și să doneze alimentele de bază neperisabile, pentru a ajuta persoanele vârstnice și nevoiașe în pragul sărbătorilor de iarnă.  

În weekendul 15 – 17 decembrie, voluntarii organizației se vor afla în magazinele partenere Lidl și Penny din orașul Covasna, pentru a-i ghida pe clienți să aleagă alimentele potrivite (făină, mălai, orez, fasole, ulei, zahăr, conserve de carne şi peşte, gemuri, cereale, paste, sosuri, patiserie ambalată, dulciuri, etc). Produsele achiziționate în acest scop vor putea fi donate în cutiile amplasate după casele de marcat ale magazinelor partenere.  

Publicitate

„Ne alăturăm campaniei naționale Banca pentru Alimente. Caută voluntarii Crucii Roșii Covasna în magazinele partenere Lidl și Penny în orașul Covasna, în perioada 15 – 17 decembrie. Implică-te vizitând unul dintre magazinele partenere în perioada menționată și alege să faci bine cumpărând și donând alimente de bază neperisabile pentru nevoiași”, au transmis reprezentanții Crucii Roșii Covasna.

La nivel național, până pe 27 decembrie, clienții care doresc să se implice în această campanie pot achiziţiona şi dona alimente neperisabile din 811 magazine partenere din țară (353 de magazine Lidl; 361 de magazine Penny|Rewe; 39 de magazine Auchan și 57 de magazine Kaufland).

Prin intermediul celor 9 Bănci Regionale pentru Alimente, fiecare aliment donat ajunge apoi la organizaţiile partenere care au grijă de persoanele aflate în nevoie, respectiv vârstnicii din cămine, persoanele rămase fără sprijinul familiei, copiii din centre de plasament, familiile sărace şi numeroase, copiii din centrele de zi şi de recuperare sau persoanele cu dizabilităţi.

Banca pentru Alimente este o iniţiativă devenită deja tradiţie în 30 de ţări din Europa, iar în România s-a dezvoltat în 2019, în parteneriat cu Lidl România. Campania organizată în acest an cu ocazia sărbătorilor de Paște a mobilizat aproape 60.000 de români, care au donat în „coşul bunătăţii” aproape 30 de tone de alimente la nivel național.

În prezent, Băncile de Alimente din țară susțin 690 de ONG-uri care au în grijă peste 235.000 persoane vulnerabile (cu 25.000 mai multe decât în anul precedent).

Inițiativa „Banca Regională pentru Alimente” luptă împotriva risipei alimentare, sărăciei și excluziunii sociale, colectând gratuit bunuri de consum (alimente şi produse de igienă personală), care sunt livrate gratuit consumatorilor finali.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio