Ştiri locale

Crucea Roșie Covasna aduce „Magia primului Crăciun” în casele a 19 copii nevoiași din județ

19 copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care provin din familii defavorizate din județul Covasna, vor putea trăi pentru prima dată în viață magia sărbătorilor de iarnă.

Crucea Roșie Covasna a lansat proiectul comunitar „Magia primului Crăciun” și îi invită pe covăsneni să participe cu mic, cu mare, în fiecare sâmbătă rămasă până la sărbători, la ateliere de creație în cadrul cărora vor fi realizate decorațiuni pentru pomi de Crăciun, care vor ajunge ulterior în casele a 4 familii nevoiașe.

„La Licitația Civilă organizată de Fundația Comunitară Covasna, organizația noastră a depus proiectul Magia priomului Crăciun. Scopul a fost să căutăm familii unde până acum Moș Crăciun nu a venit niciodată la copii așa cum suntem noi obișnuiți: cu pom de Crăciun și cadouri (…) Este un proiect comunitar, oricine poate să participe în fiecare sâmbătă, între orele 14:00 – 16:00. Așteptăm voluntari inimoși și împreună vom pregăti decoarțiunile pomilor de Crăciun, iar în zilele de 25 și 26 decembrie vom merge cu cadourile la aceste familii”, ne-a explicat coordonatoarea voluntarilor Crucea Roșie Covasna, Opra Zsófia-Szende.

Proiectul a câștigat o finanțare în valoare de 7.500 de lei în cadrul Licitației Civile organizată de Fundația Comunitară Covasna, sumă cu ajutorul căreia voluntarii filialei județene Crucea Roșie vor cumpăra încălțări și haine de iarnă pentru cei 19 copii nevoiași.

„Proiectul a fost supralicitat, noi am cerut 4.500 lei și am primit o finanțare de aproximativ 7.500 lei. Ideea noastră a fost să le oferim copiilor bocanci pentru că vine iarna și e o perioadă mai grea, dar pentru că a fost supralicitat le putem cumpăra și câte o geacă sau un fular, depinde ce mai au nevoie. Ne bucurăm că ni s-au alăturat foarte mulți sponsori. Primul pas în cadrul proiectului a fost făcut în data de 18 octombrie când am fost pe teren cu voluntarii noștri, am refăcut anchetele sociale și am discutat detaliile cu familiile alese, astfel că avem acordul să intrăm în casele lor”, a mai spus coordonatoarea voluntarilor.

Atelierele creative se vor derula în fiecare sâmbătă, între orele 14:00-16:00, la sediul organizației din Sfântu Gheorghe, Str. Kós Károly nr.7.

Cei interesați pot afla mai multe detalii despre participarea la ateliere de la coordonatoarea voluntarilor, Opra Zsófia-Szende: 0766 451 169.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio