Ştiri locale

Crocodil de Nil, în colecţia Muzeului Cinegetic din Sfântu Gheorghe

Un crocodil de Nil, cu o lungime de peste patru metri, va îmbogăţi colecţia Muzeului Cinegetic din Sfântu Gheorghe, exponatul urmând să fie prezentat publicului săptămâna aceasta.

„Crocodilul are 4.20 m lungime şi provine din Mozambic, unde a fost ţinut în evidenţa crocodililor mâncători de oameni. Detaliile cu privire la recoltarea crocodilului care a mâncat oameni vor fi dezvăluite miercuri de Sárkány Árpád, cel care a donat cea mai mare parte din exponatele acestui muzeu”, a declarat Török Enikő, manager de proiect în cadrul asociaţiei Vadon.

Publicitate

Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe a fost inaugurat în anul 2013 şi cuprinde numeroase trofee capturate în pădurile din judeţul Covasna, dar şi în alte locuri din lume. De asemenea, cuprinde şi o bogată expoziţie de arme de vânătoare, documente şi fotografii, majoritatea provenind din colecţii particulare. Cea mai mare donaţie, în valoare de circa 100.000 de euro, constând în trofee şi animale sălbatice împăiate, a fost făcută de Sárkány Árpád.

Muzeul cuprinde şi o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele împăiate, pot obţine informaţii pe ecrane touch screen despre speciile de animale şi pot \’vâna\’ cu o puşcă cu laser.

Instituţia muzeală a fost amenajată de Primăria Sfântu Gheorghe şi Asociaţia „Vadon” cu scopul de a promova potenţialul natural şi turistic al judeţului Covasna, dar şi de a dezvolta interesul şi dragostea copiilor, în special, pentru necuvântătoare şi pentru natură, în general, a declarat directorul executiv al asociaţiei, Demeter János. De la inaugurare şi până în prezent, muzeul a avut peste 25.000 de vizitatori, în cea mai mare parte copii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio