Ştiri locale

Crimă lângă Baraolt! O bătrână şi-a ucis strănepotul nou-născut

O crimă oribilă a avut loc zilele trecute în localitatea Căpeni de lângă Baraolt.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au fost sesizaţi după ce o tânără de 26 de ani a născut duminică un băiat care a fost îngropat de viu în curtea casei, de către bunica mamei.

Publicitate

Din informaţiile primite de la martori din zonă, se pare că tânăra de 26 ani a născut duminică un băiat, pe care bunica sa, în vârstă de 81 de ani şi cu probleme psihice, l-a îngropat în curtea casei.

Bătrâna suspectată că şi-ar fi îngropat nepotul imediat după naştere, fără ştirea mamei, a fost internată la Spitalul de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe, în vederea efectuării expertizei medicale, aceasta fiind cercetată pentru infracţiunea de omor.

Cazul a ajuns în atenţia procurorilor după ce bătrâna a mers la medicul de familie şi i-a spus că nepoata sa a născut. Când medicul a întrebat-o unde e copilul, a răspuns că l-a îngropat. Procurorii au ajuns imediat la faţa locului, dar cadavrul copilului nu a mai fost găsit, cel mai probabil a fost mâncat de animale, pentru că au fost descoperite urme. Nu fusese îngropat prea adânc, pământul din curte era îngheţat, iar casa se află în vecinătatea pădurii, spun surse din anchetă.

Din câte se pare, mama copilului, în vârstă de 26 de ani, care a fost audiată în calitate de martor, ar fi spus că ea a dorit să păstreze băieţelul.

Comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus la data de 25 ianuarie 2018 începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie – omor prevăzută de art.199 alin.1 şi 2 C.pen. raportat la art.188 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.77 alin.1 lit.e C.pen.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în data de 25.01.2018, în urma unui denunţ verbal, organele de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Baraolt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, anterior cu patru zile, numita Erdely Mikes Judit Renata, aflându-se la domiciliul său, a dat naştere unui copil de sex masculin viu, ajutată fiind la naştere de bunica acesteia, Bandi Varvara, existând suspiciuni că fătul a fost îngropat în grădină. Ambele persoane sunt diagnosticate cu boli de natură psihică.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii penale.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

 

Publicitate
banner we radio