Ştiri locale

Creştere semnificativă a numărului amenzilor aplicate de Poliţia Locală Sfântu Gheorghe

Poliţia Locală din municipiul Sfântu Gheorghe a aplicat anul trecut de trei ori mai multe sancţiuni contravenţionale decât în anul anterior, printre persoanele amendate numărându-se şi 27 de cerşetori.

Potrivit unui raport al Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe, prezentat de Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, anul trecut au fost aplicate 10.023 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9.393 amenzi în cuantum de peste un milion de lei, şi 630 avertismente scrise. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea regimului circulaţiei şi pentru tulburarea ordinii publice.

Pe linia combaterii cerşetoriei şi vagabondajului, poliţiştii au aplicat 27 de sancţiuni, dintre care 24 de amenzi în valoare totală de 2.500 de lei unor persoane care au apelat în mod repetat la mila publicului. De asemenea, au aplicat 12 avertismente şi 101 amenzi în valoare de 7.500 lei pentru comerţ stradal neautorizat.

Datele statistice relevă o creştere semnificativă a numărului de sancţiuni aplicate de Poliţia Locală Sfântu Gheorghe faţă de anul 2015, când au fost înregistrate un număr total de 3.084 sancţiuni, dintre care 2.413 amenzi şi 671 avertismente.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio