Ştiri locale

Creștere cu peste 16% a virozelor respiratorii în județul Covasna

Numărul cazurilor de viroze respiratorii înregistrate la nivelul județului Covasna a crescut cu 16,52% în ultima săptămână, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Peste 4.000 de persoane aparținând celor 5 grupe de risc au fost imunizate gratuit împotriva bolilor respiratorii în acest sezon. Cu toate acestea, atât numărul cazurilor de viroze respiratorii, cât și cel al infecțiilor căilor inferioare au crescut considerabil, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Publicitate

„În săptămâna precedentă au fost vaccinate 550 de persoane, iar în total, în acest sezon au fost vaccinate 4.183 de persoane din cele 5 grupe de risc. Săptămâna aceasta se observă o creștere la virozele respiratorii, o creștere 16,52% față de săptămâna precedentă, dar trebuie să luăm în considerare faptul că săptămâna precedentă a fost săptămână scurtă. Față de aceeași perioadă a anului trecut nu se poate observa chiar o creștere majoră, este o creștere nesemnificativă de 4%. Anul trecut, în aceeași perioadă s-au înregistrat 2.667 de cazuri, iar anul acesta 2.271 de cazuri. La infecțiile inferioare este o creștere mai considerabilă, de 26,46% față de săptămâna precedentă și putem spune că este o creștere și față de aceeași perioadă a anului trecut. Săptămâna aceasta avem înregistrate 465 de cazuri, față de 395 în anul precedent”, a explicat reprezentantul DSP Covasna, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile, Igyártó Gabriella.

Potrivit acesteia, cazurile înregistrate nu sunt forme grave, astfel că doar în 8,89% dintre cazuri s-a recurs la spitalizare.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio