Ştiri locale

Creşte numărul cazurilor de Covid în şcolile covăsnene. 60 de cadre didactice şi 124 de elevi infectaţi în această săptămână

Numărul cazurilor de Covid-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice este în creştere. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna a transmis că numai în această săptămână (începând cu data de 22 ianuarie) au fost testaţi pozitiv 124 de elevi şi preşcolari, dar şi 58 de cadre didactice, două cadre didactice auxiliare şi alte 9 cadre nedidactice.

Astfel, în evidenţele instituţiei se află în prezent 146 de cazuri active în rândul elevilor și preșcolarilor, 59 cazuri în rândul cadrelor didactice, alte 4 în rândul cadrelor auxiliare și 9 cazuri active la personalul nedidactic.

Publicitate

În aceste condiţii, activitatea didactică faţă în faţă este suspendată în 12 clase din 6 unități de învățământ covăsnene, în urma depistării a câte 3 cazuri de infectare / clasă în rândul elevilor, în termen de 7 zile.

„La începutul săptămânii, toate unitățile de învățământ au ridicat de la ISJ Covasna testele de salivă care ajung pentru 4 testări (pentru elevi, preșcolari și personal). În total, au fost distribuite 146.600 teste. În ceea ce privește rezultatele testelor de salivă, în cursul acestei săptămâni au fost 9 teste pozitive, din care 4 au fost confirmate prin test PCR, iar 5 persoane încă așteaptă rezultatul testului de salivă prin test PCR”, a transmis inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Săptămâna trecută, în evidenţele IŞJ Covasna se aflau 52 de cazuri active în rândul elevilor și preșcolarilor, 26 în rândul cadrelor didactice, 3 în rândul cadrelor didactice auxiliare și alte 5 la personalul nedidactic.

Situaţia actualizată a claselor care au activitatea didactică faţă în faţă suspendată poate fi urmărită AICI.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio