Ştiri locale

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în școlile și grădinițele covăsnene. Lista claselor și grupelor din scenariul roșu

Lista claselor și grupelor de grădiniță cu activitatea față în față suspendată, din cauza cazurilor de coronavirus depistate în rândul copiilor sau cadrelor didactice a fost din nou actualizată de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.   

Conform datelor publicate luni pe site-ul instituției, în perioada 8-19 martie, elevii clasei a II-a A și cei ai grupei pregătitoare C de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe vor fi în scenariul roșu, după confirmarea unor cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice.

Publicitate

Elevii clasei I A de la Colegiul Național “Székely Mikó” sunt în scenariul roșu până în data de 18 martie, după confirmarea unui caz în rândul cadrelor didactice, iar grupa mijlocie “Csicsergők” de la Grădinița cu Program Prelungit “Hófehérke” din Sfântu Gheorghe va fi în scenariul roșu până în data de 16 martie, după ce un copil a fost infectat.

Elevii clasei a VIII-a C de la Școala Gimnazială “Váradi József” din Sfântu Gheorghe au fost plasaţi în scenariul roşu până în data de 15 martie, după confirmarea unui caz pozitiv în rândul cadrelor didactice.

Tot în urma confirmării unor cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice, toate cele 11 clase de gimnaziu de la Școala „Gaál Mózes” din Baraolt, clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, dar și clasele a III-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia” din Brădet și Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe nu vor reveni fizic în băncile școlilor până în data de 12 martie.

Elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Gaál Mózes” din Baraolt, copiii grupei combinate „Kutykurutty” ai Grădiniței cu Program Prelungit „Csipike” din Sfântu Gheorghe şi elevii clasei a III-a B de la Școala Primară “George Coșbuc” din Zagon se află în scenariul roșu până în data de 11 martie, după ce au fost depistate cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice.

De asemenea, rămân plasate în scenariul roșu până miercuri, 10 martie, clasele a III-a B de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, grupa simultană pregătitoare, I și a II – a de la Școala Gimnazială „Benkő József” din Brăduț, după depistarea unor cazuri în rândul elevilor, respectiv grupa simultană pregătitoare – a II-a de la Școala Gimnazială „Bibó József” din Brateș după infectarea unui cadru didactic.

IȘJ Covasna a stabilit la finalul săptămânii trecute scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din tot județul, pentru săptămâna 8-12 martie.

Astfel, Școala Gimnazială “Horn Dávid” şi Grădinița cu Program Normal din Comandău au fost plasate în scenariul roşu după ce în localitate rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a depășit 4.

De asemenea, 87 de unități de învățământ sunt în scenariul galben iar în 214 școli, grădinițe și licee se aplică scenariul verde, cursurile fiind desfășurate față în față.

Datele privind unitățile de învățământ din județ în care există clase cu activitatea față în față suspendată sunt actualizate zilnic, până la ora 16:30 și pot fi verificate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio