Ştiri locale

A crescut numărul agenţilor economici care oferă stagii de practică pentru elevi

Numărul agenţilor economici din judeţul Covasna care oferă stagii de practică elevilor din învăţământul profesional a crescut semnificativ faţă de anul trecut.

Potrivit inspectorului şcolar general, Kiss Imre, agenţii economici din judeţ s-au angajat să primească în practică un număr de aproape 1.100 de elevi, faţă de circa 700 anul trecut, iar, în opinia sa, numărul ar putea fi şi mai mare dacă s-ar acorda prin lege anumite facilităţi acestor firme, cum ar fi, spre exemplu, scutiri de taxe.

Publicitate

Kiss Imre a menţionat că parteneriatele au fost stabilite prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, dar şi direct de şcoli, care au contactat agenţii economici.

„Am primit 1.100 de locuri, este o cifră mare şi un lucru îmbucurător (…) Cred că este un pas imens, că se conturează o reală colaborare şi un parteneriat activ între şcoală şi mediul economic”, a declarat Kiss Imre.

Potrivit acestuia, cele mai multe locuri pentru stagiile de practică au fost oferite de firme care activează în domeniul confecţiilor textile, comerţului şi alimentaţiei publice, prelucrarea lemnului şi construcţii.

El a mai spus că stagiile de practică sunt benefice atât pentru elevi, care pot deprinde de timpuriu o meserie, cât şi pentru patroni, care îşi pot pregăti forţa de muncă şi îşi pot selecta viitorii angajaţi.

Agerpres

Publicitate
banner we radio