Ştiri locale

A crescut numărul accidentelor de muncă: 5 oameni au murit în judeţul Covasna în acest an

 

Numărul accidentelor de muncă petrecute de la începutul anului în judeţul Covasna a crescut considerabil, în perioada ianuarie-septembrie fiind înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna 55 de evenimente. Dintre acestea, au fost avizate 32 de dosare de cercetare întocmite de angajator, accidente care au produs incapacitate temporară de muncă.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Control SSM au verificat 7 evenimente, 5 dintre ele fiind încadrate ca accidente de muncă în urma cărora a survenit decesul, unul ca accident în afara muncii, cauza producerii fiind patologică, iar un altul a îndeplinit condiţiile pentru a fi încadrat ca accident de muncă cu invaliditate de gr. III.

Publicitate

Potrivit unui raport al ITM Covasna, două dintre accidentele de muncă soldate cu decesul persoanelor au avut loc în domeniul forestier, celelalte fiind înregistrate în construcţii, tăierea şi rindeluirea lemnului şi în domeniul transporturilor.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, la ITM Covasna au fost înregistrate 25 de accidente cu incapacitate temporară de muncă, două accidente mortale, un accident în urma căruia a intervenit invaliditatea de gr. I, și un accident în urma căruia a intervenit  invaliditate de gr.III.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio