Ştiri locale

Creșă modernă, pentru circa 40 de copii, va fi inaugurată în luna august la Târgu Secuiesc

O creșă nouă, modernă și eficientă din punct de vedere energetic, construită la Târgu Secuiesc prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va fi inaugurată în luna august a acestui an, investiția fiind realizată în vecinătatea Liceului „Gábor Áron” din municipiu.

Primarul municipiului, Bokor Tibor, a precizat că valoarea totală a investiției se ridică la circa 11 milioane de lei, lucrările incluzând costurile aferente racordării clădirii la rețelele de utilități.

Publicitate

„Domnul ministru Cseke Attila mi-a promis personal că această creșă va fi gata până în luna august, a spus că vrea să vină la inaugurare. Sunt 3 tipuri de creșe, cea pe care o vom construi noi este o creșă mică, pentru că nu avem suprafață de teren mare (…) O vom construi lângă Liceul Gábor Áron, acolo avem teren liber.  Nu va trebui să plătim noi racordarea grădiniței la utilități, se va plăti prin PNRR tot ce înseamnă racordare la curent, apă, și așa mai departe. Investiția totală este în jur de 11 milioane de lei”, ne-a spus edilul.

Noua creșă va avea 4 grupe, putând să asigure locuri pentru circa 40 de copii.

La nivel național, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării se vor construi, în total, peste 200 de creșe moderne, eficiente din punct de vedere energetic, urmând să fie asigurate 11.500 noi locuri pentru copii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio