Ştiri locale

Covăsneni prinşi la Tuşnad Băi cu aproape 4.000 de articole pirotehnice

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din judeţul Covasna s-a ales cu dosar penal pentru deţinere fără drept şi comercializare de articole pirotehnice, după ce la un control poliţiştii harghiteni au găsit în autoturismul în care se afla aproape 4.000 de articole pirotehnice pentru care acesta nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Potrivit IPJ Harghita, acţiunea a fost organizată pe raza staţiunii Tuşnad Băi, după ce oamenii legii au obţinut date şi indicii cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor în domeniul materiilor explozive.

Publicitate

„La data de 15 decembrie 2020, în urma unor activităţi specifice de cercetare şi investigaţie desfăşurate anterior, a fost organizată o acţiune specifică pe raza localității Băile Tuşnad, unde a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din judeţul Covasna, însoţit de o conjudeţeană de 59 de ani, în calitate de conducătoare auto. Întrucât existau suspiciuni despre deţinerea fără drept şi oferirea spre comercializare de articole pirotehnice, poliţiştii au procedat la controlul autoturismului celor doi, în care au descoperit 3.918 de astfel de articole, de diferite tipuri, fără documente de proveneinţă”, se arată într-un comunicat al IPJ Harghita.

Întreaga cantitate a fost confiscată, iar poliţiştii continuă cercetările, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio