Ştiri

Covăsneanul evadat din Cluj a fost prins de poliţişti      

Poliţiştii clujeni l-au prins, în noaptea de marţi spre miercuri, pe bărbatul care a evadat duminică din arestul preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Bărbatul a fost depistat în localitatea Floreşti, care este limitrofă Clujului, fiind şi cea mai mare comună din România.

Publicitate

„În urma activităţilor specifice şi a verificărilor efectuate, poliţiştii clujeni, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, l-au depistat pe bărbatul care, la data de 14 august a.c., a evadat din Centrul de reţinere şi arestare preventivă a unităţii. Astfel, la data de 16 august a.c., în jurul orei 22,00, Czika Laszlo Ștefan în vârstă de 45 de ani, din judeţul Covasna, a fost depistat în timp ce se deplasa pe strada Cetăţii, din localitatea Floreşti, judeţul Cluj”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

În zilele care au urmat evadării, poliţiştii clujeni au organizat filtre la toate ieşirile din municipiul Cluj-Napoca, precum şi în alte zone din judeţ.

În continuare, sub coordonarea unităţii de parchet, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

În paralel, ancheta internă continuă pentru a se stabili cu exactitate condiţiile şi împrejurările care au condus la producerea acestui incident. Totodată, un procuror efectuează activitatea de urmărire penală într-un dosar penal privind poliţiştii aflaţi în exercitarea atribuţiilor la momentul incidentului.

Bărbatul a evadat duminică după-amiază din Centrul de reţinere şi arestare preventivă din Cluj-Napoca. El fusese arestat preventiv, fiind bănuit de furturi din locuinţe.

(Agerpres) 

Czika Laszlo Ștefan a fost eliberat condiționat de două ori până acum, în 2008 și 2011

Czika Laszlo Ștefan, în vârstă de 45 de ani, originar din Covasna (pe Facebook a scris că a trăit în Budapesta), a fost eliberat condiționat prima dată, în 2008, de către Judecătoria Oradea. Apoi, în 2010, Curtea de Apel București a recunoscut o hotărâre de condamnare pe numele lui de la instanța din Paks, un oraș din Ungaria, astfel că a fost revocată și liberarea condiționată.

În primăvara acestui an, a fost arestat preventiv în Cluj-Napoca, alături de alte persoane, pentru spargeri şi trimis în judecata pentru 8 infracţiuni de furt calificat, 2 infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, o infracţiune de uz de fals în formă continuată (3 acte materiale) și o infracțiune de înşelăciune. Procurorii clujeni mai au în lucru un dosar pe numele lui.

Sursa: clujust.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio