Ştiri, Ştiri locale

Covăsnean prins transportând ilegal porci în județul Prahova

Un bărbat din comuna Barcani, județul Covasna, și un altul din comuna Măneciu, județul Prahova au fost amendați cu 6.500 de lei după ce au fost prinși transportând porci necrotaliați și fără documente legale.

Polițiști din cadrul Secţiei Rurale Apostolache au acționat joi în comuna Podenii Noi, județul Prahova, unde au depistat doi bărbați transportând 10 porci de aproximativ 25 de kilograme într-o autoutilitară, fără a deține însă documentele necesare transportului sau comercializării, iar animalele nu erau crotaliate.

„Reprezentanți DSVSA Prahova au fost solicitați la fața locului pentru efectuarea verificărilor și luarea măsurilor legale, potrivit competențelor. În cauză, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 lei. Deasemenea, s-a procedat la uciderea tuturor exemplarelor, acestea fiind ecarisate în loc anume stabilit pentru astfel de situații. Totodată, au fost recoltate probe de laborator în vederea efectuării analizei”, transmit reprezentanții IPJ Prahova.

Potrivit acestora, animalele îi aparțineau bărbatului din județul Covasna.

Publicitate
banner we radio