Ştiri locale

Covăsnean căutat pentru omor, găsit în județul Constanța și arestat preventiv

Bărbatul în vârstă de 56 de ani din județul Covasna, dat în urmărire de poliție pentru „fapte comise cu violență”, a fost arestat. În urmă cu două săptămâni, acesta a ucis cu sânge rece un bătrân în vârstă de 80 de ani cu care locuia, după ce i-a aplicat trei lovituri de cuțit în zona gâtului.

Făptașul a fost găsit în județul Constanța o săptămână mai târziu, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, între cei doi existau conflicte de mai mult timp.

„Este vorba despre doi bărbați, locuiau împreună. Victima avea peste 80 de ani, cei doi nu sunt rude. Inculpatul este cel căruia Poliția i-a făcut publică poza în urmă cu o săptămână”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Parhetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Cosmin Andraş.

Crima a avut loc în data de 16 august, într-o locuință din orașul Covasna. Vineri, instanța a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului vinovat.

„În timp ce se afla în locuinţa situată în oraşul Covasna, proprietatea victimei cu care locuia împreună, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente, inculpatul i-a aplicat acesteia trei lovituri cu un obiect tăietor în zona gâtului, cauzându-i leziuni incompatible cu viaţa. Imediat după săvârşirea faptei, inculpatul a părăsit oraşul Covasna şi, în urma investigaţiilor, la data de 24.08.2023 a fost localizat pe raza judeţului Constanţa. Inculpatul a fost prezentat procurorului, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore şi la data de 25.08.2023 a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul Parchetului.

Actele de urmărire penală s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna– Serviciul de Investigaţii Criminale

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio