Info Trafic, Ştiri locale

Covăsnean băut la volan şi cu permis fals, prins de poliţiştii braşoveni

Un bărbat de 42 de ani din judeţul Covasna s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, după ce a fost prins în trafic, pe raza localităţii braşovene Teliu, cu o alcoolemie de 0,34 mg/l în aerul expirat.

Potrivit IPJ Braşov, la solicitarea documentelor bărbatul le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din Italia, însă în urma verificărilor oamenii legii au constatat că actul era fals.

Publicitate

„În data de 24 octombrie, în jurul orei 12:10, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 42 ani din județul Covasna, care conducea un autovehicul pe raza localității Teliu, județul Brașov. Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,34 mg/l alcool pur. La solicitatea polițiștilor de a prezenta documentele personale și ale autovehiculului, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Italia, asupra căruia există suspiciunea că este fals. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, care să îi confere dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al IPJ Braşov.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov care va propune soluția legală la finalizarea anchetei.

Reamintim că tot duminică, în jurul orei 12:15, poliţiştii braşoveni au oprit în trafic pe raza localităţii Teliu un alt bărbat în vârstă de 44 de ani din judeţul Covasna care la solicitarea documentelor le-a prezentat oamenilor legii un permis de conducere anulat. Întrucât pe numele acestuia exista şi un mandat de arestare european,emis de autorităţile ungare, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind în prezent cercetat pentru conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate