Ştiri locale

Covăsnean arestat de polițiștii brașoveni pentru tâlhărie calificată

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din comuna Chichiș este cercetat de polițiștii brașoveni pentru tâlhărie calificată, după ce săptămâna trecută ar fi agresat fizic un alt bărbat, căruia ar fi încercat să îi sustragă telefonul mobil.

Potrivit IPJ Brașov, fapta s-a petrecut într-o zonă de agrement din municipiul Brașov. Victima a reușit să-și recupereze telefonul și să fugă de agresor, după care a alertat autoritățile, iar ziua următoare bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, pe numele agresorului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„La data de 27 septembrie, în jurul orei 19:30, Secția 3 Poliție Brașov a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă pentru agrement din municipiul Brașov, a fost agresat fizic de către o persoană de sex masculin. În acest context, persoanei vătămate i-a căzut telefonul din buzunar, moment în care agresorul și l-a însușit. A urmat o încleștare între aceștia, timp în care persoana vătămată a reușit să-și recupereze telefonul mobil și să fugă din zona respectivă. Pe baza celor semnalate, polițiști din cadrul Secția 3 Poliție Brașov au întreprins de îndată activități de căutare, care au dus la identificarea persoanei bănuite de săvârșirea faptei, respectiv un bărbat de 48 de ani, din comuna Chichiș, județul Covasna (…) Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Brașov au dispus, prin ordonanța din data de 28 septembrie a.c., reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit de comiterea faptei și introducerea în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. După prezentarea persoanei în fața instanței de judecată, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus, la data de 29 septembrie, ca bărbatul bănuit de comiterea tâlhăriei să fie cercetat în stare de arest, astfel că a emis un mandat de arestare preventivă pe numele său pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, care vor propune soluția legală la finalizarea cercetărilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio