Ştiri locale

Covăsnean amendat cu 6.000 de lei după ce a aruncat mai multe gunoaie în câmp

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au amendat cu 6.000 de lei un bărbat care a abandonat mai multe gunoaie, printre care cartoane, materiale textile şi alte deşeuri din plastic, pe un teren extravilan din Belin.

Primarul localităţii este cel care a făcut sesizarea, iar în urma controlului, pe lângă amenda primită, bărbatul a fost obligat să cureţe zona şi să transporte deşeurile la un operator autorizat.

„Acţiunea a avut loc săptămâna trecută, joi sau vineri. Primarul localităţii a făcut sesizarea, persoana a fost depistată şi sancţionată cu 6.000 de lei şi i s-a dispus să cureţe zona şi să ducă deşeurile la un operator autorizat (…) A abandonat mai multe haine, cutii, undeva la marginea câmpului, este un fel de canal acolo, şi a spus că a crezut că poate să arunce acolo, probabil a vrut să le incendieze sau să le astupe”, ne-a spus șeful Gărzii de Mediu Covasna, cms-șef Lucian Cândea.

Amenzile pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pornesc de la 3.000 de lei în cazul persoanelor fizice și pot ajunge până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio