Ştiri locale

Covăsnean amendat cu 6.000 de lei de Garda de Mediu pentru abandonarea deşeurilor

Un covăsnean a fost amendat în cursul zilei de joi cu suma de 6.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, după ce în timpul nopţii a fost filmat de reprezentanţii Primăriei Brăduţ transportând mai multe deşeuri, pe care le-a abandonat pe raza localităţii Doboşeni.

În urma sesizării făcute de reprezentanţii Primăriei, o echipă de comisari s-a deplasat la fața locului unde au fost descoperite deșeuri amestecate, printre care plastic, carton, deşeuri menajere, textile şi biodegradabile.

Publicitate

Pe lângă amenda primită, bărbatului i s-a impus salubrizarea zonei și predarea deșeurilor către un operator de salubritate autorizat.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 38-40 de ani. Primăria l-a filmat cu o cameră în timp ce transporta deşeurile. Le-a aruncat noaptea, în Doboşeni, în zona respectivă. Primăria a avut iniţiativa, ne-a anunţat iar noi am mers în ziua respectivă în zonă. Bărbatul a recunoscut totul, nu a fost nicio problemă, a spus că se va conforma şi că va face curăţenie, va lua legătura cu Operatorul de salubritate ca să ridice deşeurile. Nu era o cantitate foarte mare, în jur de 1-2 mc”, ne-a spus cms-şef Lucian Cândea.

Conform legii, sancţiunea în cazul persoanelor fizice porneşte de la 3.000 de lei şi poate ajunge la 6.000 de lei.

Bărbatul are la dispoziţie 15 zile pentru a achita jumătate din minimul amenzii, respectiv 1.500 lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio