Ştiri locale

Covăsnean amendat cu 2.000 de lei pentru dezmembrări auto fără autorizaţie

Un bărbat din localitatea covăsneană Ghidfalău, care se ocupa cu dezmembrări auto, a fost amendat cu 2.000 de lei după un control derulat de Garda de Mediu Covasna la finalul lunii trecute, şi în urma căruia s-a constatat că acesta nu avea documentele de reglementare pe linia de protecția mediului. Pe lângă amenda aplicată, bărbatului i s-a interzis să mai desfăşoare activitatea respectivă.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, a precizat că în urma verificărilor, pe terenul respectiv au fost descoperite mai multe componente auto şi câteva maşini care nu aveau motor.

Publicitate

„Persoana respectivă avea în jur de 3-4 maşini fără motor, despre care a spus că aşa le-a comandat, dar şi nişte componente auto. Activitatea nu o desfăşura la el acasă, ci pe un teren unde probabil a fost un CAP pe timpuri, avea o înţelegere amiabilă cu persoana care deţine terenul respectiv ca să desfăşoare activitatea acolo, nu au făcut niciun act în acest sens. Controlul a fost pe 28 februarie, ca urmare a unei sesizări”, ne-a spus Cms-şef Lucian Cândea. 

Potrivit unui comunicat al instituţiei, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, pe raza judeţului Covasna au fost derulate 40 inspecţii neplanificate şi o inspecție tematică planificată, în urma cărora au fost aplicate 7 avertismente şi 12 amenzi în valoare totală de 223.500 lei, iar în cazul a două societăţii, comisarii de Mediu au dispus şi suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.

„Au fost efectuate 3 inspecții în urma unor sesizări, 26 pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, o inspecţie în urma autosesizării, o inspecţie pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, o inspecţie cu alte autorităţi şi 8 dispuse de Comisariatul General (…) Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

Aceeaşi sursă precizează că principalele nereguli constatate au fost lipsa solicitării sau obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deşeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducere a impactului asupra mediului înconjurător şi lipsa evidenţei gestiunii deşeurilor.

(Ioana Ardeleanu)

Foto:Facebook / Garda de Mediu Covasna

Publicitate
banner we radio