Ştiri locale

Covăsnean amendat cu 10.000 de lei pentru dezmembrări auto ilegale

Un bărbat din localitatea Băţani a fost amendat cu 10.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, în urma unui control desfăşurat joi, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au constatat că acesta dezmembra autovehicule fără a respecta legislaţia de protecţie a mediului, respectiv fără a avea autorizaţie.

Şeful Gărzii de Mediu Covasna, cms. Lucian Cândea a precizat că în timpul controlului au fost descoperite 20 de autovehicule care erau sau urmau a fi dezmembrate.

Publicitate

„Ne-am autosesizat în acest caz, am primit o informaţie şi am făcut un control comun cu poliţiştii de la Seviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care se ocupă şi de partea aceasta a deşeurilor periculoase. Acţiunea a avut loc în localitatea Băţani, este prima oară când am verificat această persoană. Avea în jur de 20 de autovehicule care urmau să fie dezmembrate, unele erau deja dezmembrate. S-a aplicat amenda maximă în cazul persoanelor fizice, 10.000 lei, și i s-a interzis desfășurarea activității până la obținerea actelor de reglementare. Autovehiculele sunt puse în custodia Poliţiei”, ne-a precizat cms-şef Lucian Cândea.

Potrivit acestuia, de la începutul acestui an alte două persoane fizice şi una juridică au fost sancţionate de comisarii de Mediu pentru fapte similare, în urma unor controale desfăşurate în localităţile Imeni, Catalina şi Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio