Ştiri locale

Covăsnean amendat cu 10.000 de lei după ce și-a transformat curtea casei în centru de dezmembrări auto

Un bărbat din localitatea Imeni a fost amendat zilele trecute cu 10.000 de lei pentru că și-a transformat curtea casei în centru de dezmembrări auto, fără a avea autorizațiile necesare.

În urma unui control desfășurat pe raza localității, comisarii Gărzii de Mediu Covasna au descoperit în curtea covăsneanului 23 de autoturisme scoase din uz. 

Publicitate

Pe lângă amenda primită, bărbatului i s-a interzis desfășurarea activității de dezmembrare până la obținerea actelor de reglementare pe linia protecției mediului.

„Săptămâna trecută, colegii mei au fost într-un control în localitatea Imeni și s-au autosesizat despre această activitate. În curtea unei persoane fizice, lângă casă, erau 23 de autoturisme pentru care nu avea acte de reglementare. Pe lângă amendă, i s-a interzis activitatea și trebuie să se autorizeze pe linia de protecția mediului, să obțină cel puțin autorizația de mediu”, ne-a precizat comisarul-șef Lucian Cândea.

De la începutul acestui an, comisarii Gărzii de Mediu au desfășurat 75 de inspecții planificate și neplanificate, în urma cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 146.000 lei, și au dispus suspendarea activității unei societăți.

Din totalul inspecțiilor neplanificate, 42 au avut drept scop verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, 12 au avut loc în urma unor sesizări, 10 au fost dispuse de Comisariatul General, 5 în urma autosesizării, 4 au fost derulate în parteneriat cu alte autorități și una pentru identificarea de obiective noi.

„În timpul controalelor efectuate în perioada menționată, au fost constatate următoarele neconformități: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor,   eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor. Ca urmare a acțiunilor de inspecție realizate, au fost aplicate 25 sancțiuni principale, respectiv: 9 avertismente și 16 amenzi contravenționale, în valoare totală de 146.000 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea unei societăți”, se arată într-un comunicat al instituției.

Acțiunile de control au avut loc în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021 și au vizat, în principal, verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio