Ştiri locale

Covasna: Poliţişti din alte judeţe ajută la examinarea absolvenţilor şcolilor de şoferi

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna a solicitat sprijinul poliţiştilor din alte judeţe pentru a compensa lipsa de personal şi a putea examina absolvenţii şcolilor de şoferi, ajunşi în situaţia de a aştepta chiar şi câteva luni pentru a putea susţine proba practică.

Prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan, a declarat marţi că doar 8 din cele 12 posturi aflate în schema acestui serviciu sunt ocupate şi doar 4 angajaţi au drept de examinare. În aceste condiţii au putut fi testaţi, în medie, maximum 90 de candidaţi săptămânal, arată prefectul.

Publicitate

Astfel, în municipiul Sfântu Gheorghe termenul de aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni – 3 luni şi jumătate, iar la Târgu Secuiesc între 4 luni şi 4 luni şi jumătate.

Pentru rezolvarea situaţiei, la propunerea şefului Serviciului, Rico Racoviţă, s-a solicitat sprijin din judeţul Vaslui, iar cu ajutorul a şase poliţişti, care au venit pentru două zile în judeţul Covasna, s-a reuşit examinarea a 216 candidaţi.

Vezi AICI VIDEO cu interviul cu şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna, Rico Racoviţă.

Prefectul a mai spus că în luna octombrie sunt aşteptaţi să sosească în judeţ opt poliţişti din Bacău pentru a sprijini echipa de examinare.

Potrivit acestuia, la ora actuală mai sunt circa 1.000 de dosare de examinare, însă, datorită ajutorului primit, termenul de aşteptare a scăzut cu aproape 2 luni, din octombrie se va reduce la o lună, iar în noiembrie se va ajunge la zi.

„Deci, la ora actuală perioada de aşteptare la nivelul judeţului este de două luni de zile, din octombrie, după ce o să fie încă un val de examinare cu ajutorul celor de la Bacău, ajungem la o lună de aşteptare, iar din noiembrie o să fim la zi”, a afirmat Raduly Istvan.

Acesta a menţionat că în scurt timp doi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna vor pleca, unul în judeţul Harghita şi unul la pensie, însă vor fi scoase la concurs patru posturi vacante.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio