Ştiri locale

Covasna, partener într-un program de incluziune și reducere a sărăciei

Consiliul Județean Covasna a aprobat participarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Covasna, în parteneriat cu Fundația Caritas Alba Iulia, într-un proiect de dezvoltare locală în localitățile din mediul rural, finanțat prin Granturi SEE și Norvegiene.

Programul „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” va contribui la creșterea accesului vârstnicilor la servicii sociale și medicale, care includ măsuri de prevenire, combatere a sărăciei şi a riscului de excluziune socială.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că proiectul nu are aport financiar din partea DGASPC Covasna, însă una dintre condițiile pentru semnarea contractului a fost asigurarea sustenabilității pe o perioadă de 5 ani de la terminarea acestuia.

„Este vorba despre un program pentru județele Covasna, Harghita și Mureș – în total peste 10 milioane de lei pentru cele 3 județe – care vizează extinderea serviciilor sociale, cu servicii de diagnosticare și tratament medical, menținerea persoanelor vârstnice în ambientul lor obișnuit, promovarea voluntariatului în domeniul social, susținerea specialiștilor din domeniu și îmbunătățirea relațiilor interinstituționale. Vreau totodată să menționez că participarea la acest proiect nu implică niciun aport financiar din partea DGASPC”, a explicat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

Acesta a mai declarat că în ultimii 10 ani, CJ Covasna a mărit de 10 ori suma alocată pentru extinderea serviciilor sociale în rândul persoanelor vârstnice și nevoiașe din județ, și a precizat că în prezent numărul beneficiarilor a ajuns la 1.600.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate